A BUX reggel hétfői záróértéke közelében nyitott, majd onnan rögtön délnek vette az irányt. Az irányadó mutató 21 200-400 pont között oldalazott koradélutánig, az Ifo felmérésének vártnál rosszabb eredménye miatt csökkenésnek induló nyugat-európai tőzsdék sem tudták a sávból kibillenteni, ám a délután nyilvánosságra hozott amerikai makroadatok végül még mélyebbre lökték. A BÉT indexe a Conference Board hangulatindexének közlését követően 20 710 pont közelébe süllyedt, s innen érdemben már nem tudott korrigálni. A BUX végül 20 861,92 ponton zárt, ami 2,9 százalékos, azaz 618 pontos esést jelent. A blue chipek közül a több mint 10 milliárd forintos forgalmat bonyolító, a kereskedés utolsó órájában beöntött OTP részvényei szerepeltek a legrosszabbul. A BÉT-en forgó nagyobb papírok közül egyedül a Richterrel kereskedtek már nyitásban is veszteséggel, a többi blue chip az első fél órában még drágult, mielőtt veszteségeit halmozni kezdte volna. Az OTP végül 3,8 százalékkal értékelődött le, így 5448 forinton zárt, ám ennél olcsóbban, 5385 forinton is hozzá lehetett jutni a bankpapírhoz zárás előtt pár perccel. A Mol részvényeinek jegyzése az amerikai tőzsdenyitás előtt 16 930 forintig süllyedt, majd innen kúszott vissza a hajrában 17 200 forintra, s így 2,9 százalékra mérsékelte veszteségeit. A Magyar Telekom 1,3 százalékkal lett olcsóbb, az utolsó kötések napi minimumértékén, 691 forinton születtek rá, bár reggel még 702 forinton is adták-vették a távközlési cég papírjait. A Richter 40 500 forintig esett, ami 3,3 százalékos veszteség a részvényeseknek. Az Egis 18 905 forintig csúszott vissza, ez 0,8 százalékos esés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!