Az OTP 20 százalékos osztalékot fizet

Az OTP közgyűlés elfogadta az igazgatóság beszámolóját és az eredményfelosztási javaslatot. Egy kisrészvényes az igazgatóság 20 százalékos osztalékjavaslatánál lényegesebb magasabb, mintegy 37 százalékos osztalékra tett javaslatot, de a részvényesek túlnyomó többsége az eredeti javaslatot támogatta.
Korányi G. Tamás, 2001. április 25. szerda, 12:42
Fotó:

Eszerint az OTP Bank Rt. 32,483 milliárd forintos adózott eredményéből a hitelintézet 3,248 milliárd forintot általános tartalékképzésre fordít, 5,251 milliárd forintot pedig osztalékként fizet ki.
A 23,983 milliárdos mérleg szerinti eredmény a bank tartalék tőkéjét gyarapítja, a bank - nem konszolidált - IAS-szerinti eredménye adózás után tavaly 32,388 milliárd forint volt. A következő napirendi pont az OTP ötéves, hosszútávú stratégiája lesz, utána következik az "elsőbbségi részvények törzsrészvényekké való átalakítása" című napirendi pont.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK