A holland ING, amely korábban szintén érdeklődést mutatott a BCR iránt, a nehéz világpiaci körülmények miatt nem tesz ajánlatot – idézte az ügynökséget a Dow Jones. A román kormány október 31-ig várja a végleges ajánlatokat és 2003 márciusáig le akarja zárni a tárgyalásokat a BCR eladásáról. Románia 51,88 százalékos tulajdonrészt kíván értékesíteni stratégiai befektetőnek, egy román lapban idézett szakértői vélemény szerint ennek értéke eléri az 1 milliárd dollárt. További 8 százalékot a BCR alkalmazottai vehetnének meg, mintegy 10 százalékon pedig az IFC és az EBRD osztozna. A román kormány a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tavaly októberben aláírt megállapodásában kötelezte el magát a BCR privatizációja mellett, 2002. végi határidővel. Ezt a dátumot a közelmúltban 2003. március végére módosították. A BCR-nek 2,8 millió ügyfele van, a tavalyi évet 146 millió dollár nettó nyereséggel zárta, az ideire mintegy 160 millió dollárt terveznek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!