BUX
41516

Az OTP a gyenge láncszem - elesik a korábbi mélypont?

A tegnapi kereskedésben a magyar részvénypiac felülteljesítő volt, ugyan az OTP beállt a csatasorba és a nyugat-európai bankpapírokkal együtt esett, a többi papír viszont relatíve erős volt. De épp a vezérhajó gyengesége veszélyes.

NAPI, 2011. augusztus 19. péntek, 08:52

Ma eleshet a 3852 forintos korábbi mélypont a bankapírban, a jó gyorsjelentés nem valószínű, hogy megállítja a lefelé tartó trendet - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. Ez nagy veszélyt jelent a következő napokra a teljes piacra nézve.

A Mol-ban 15500 körül jöhetnek vevők, tegnap 16700 forinton zárt az olajpapír. A Szíriából érkező negatív hírek ellenére itt nem várható, hogy elesik az előző mélypont - mondta az üzletkötő.

A Richternél nagy vevő volt tegnap és tegnapelőtt, ám a gyógyszerpapír illikviditása miatt bármikor elfogyhat az erő, ha a vevő kiáll 33-34 ezer forint közé is leeshet.

Pozitív hír, hogy a forint relatíve jól tartja erejét, ebben a hangulatban sokkal nagyobb gyengülés is belefért volna. Jelenleg 273 forint az euró. A kötvényaukciókon egyetlen szereplő alacsony hozammal is elviszi a felkínált mennyiséget. ennek az lehet a magyarázata, hogy nagyon alacsony kamatszint a világban, és vonzó a magyar gazdaság a többihez képest. Viszont az egyszereplős nagy vevő kockázata, hogyha ő elkezdene kiszállni, az a forintban is súlyos sérüléseket okozhat.