Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Budapesti Értéktőzsde indexe esős nemzetközi hangulatban 18 071 ponton zárt; a mutató csak a nyitás utáni percekben tudott a pozitív tartományban mozogni, záróértéke azonban így is 1 százalékponttal magasabban van napi mélypontjánál.

A vezető papírok között csak a Magyar Telekom tudta növelni árfolyamát, igaz, ez is csak 0,6 százalékkal drágult, 694 forintig. Pedig a tavalyi közgyűlési határozatok megtámadása után az ideit is bíróságon kell megvédenie a Magyar Telekomnak.

Az OTP Bank rettenetes napot zárt részvényei árfolyamváltozását tekintve, ugyanis a bankpapír több mint 5 százalékkal, 246 forinttal lett olcsóbb, ami 4614 forintos záróárat eredményezett. Pedig a vége lehetett volna még ennél is csúnyább, ugyanis a zárás előtt nem sokkal még 4519 forinton is forgott a papír.

Bár az elemzők a várakozásoknak megfelelőnek tartják az OTP első félévi számait, azonban ezen az áron szerintük már inkább eladni érdemes a részvényt.

Sokat, közel 2,9 százalékkal esett a Mol árfolyama is, a kereken 400 forintos zuhanás után az olajpapír 13 500 forinton várja a hétfőt. A Mol kapcsán pénteken jelentették, hogy az INA a második negyedévben a gáztározó-üzletág értékesítéséből adódó bevétellel kompenzálta 42 százalékos árbevétel-csökkenését.


Mérsékelten gyengült a Richter jegyzésára, a gyógyszergyártó vállalat papírja a nap végére 0,4 százalékkal került kevesebbe, mint reggel, így 36 200 forinton zárt. Az Egis nagyobb, 1,2 százalékos gyengülést szenvedett el, árfolyama 20 650 forintig süllyedt fél öt után. Pedig a 18 000 forintos Egis célárfolyamot 21 500 forintra emelte a CIB pénteken kiadott elemzésében.

Míg a legnagyobb esés az OTP-papírhoz fűződik, addig a skála másik oldalán több kétszámjegyű százalékos drágulást teljesítő részvény található.

Brutális, 44 százaléknál nagyobb árfolyamemelkedés szerepel a Fevitan neve mellett, de a BIF (Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Rt.) 18 százalék fölötti drágulása is masszív teljesítmény. Apró szépséghiba, hogy a két papír forgalma együttesen is alig haladta meg a 0 forintot.

Jóval nagyobb, 165 millió forintos forgalomban tudott viszont 15 százalékot drágulni az RFV, így 3404 forinton zárt. A jó teljesítmény mögött az a hír állhat, miszerint megnyílt az út az RFV romániai terjeszkedése előtt. A gyergyószentmiklósi távfűtési rendszer felújítására 25 éves futamidejű szerződést kötöttek, és évente 7-800 millió forintos árbevételt jelenthet. Az FHB árfolyama közel 2,2 százalékkal 940 forintig emelkedett.

Lefelé mozdult el a Genesis árfolyama is, miután a cég szerződést kötött a valós tevékenységet már 1988 óta nem igazán végző, a tavalyi éves beszámoló alapján bevételekkel nem rendelkező Cogenco Internationallel, hogy az saját részvényekért cserébe megvásárolja a magyar társaság három (magyar, spanyol, szingapúri) leányvállalatát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!