Úgy látszik a befektetők még mindig kockázatot látnak a cég első számú vezetőjének menesztése miatt, mivel az olajtársaság részvénye további hír nélkül este a legtöbbet a vezető részvények közül. A Mol 1,7 százalékkal 21 325 forintra esett vissza, míg a Magyar Telekom és arichter közel 1 százalékot veszített az értékéből. Ez a telekomcég esetében 683 forintos, míg a gyógyszertársaságnál 48 300 forintos utolsó árat jelentett. A világban uralkodó pozitív hangulat így egyedül az OTP részvényére ragadt át. A bankrészvény ugyanis 0,8 százalékkal 4965 forintra emelkedett. Sok következtetést azonban nem lehet ebből a napból levonni, hiszen a forgalom nagyon minimális volt a nagypapírok esetében, hiszen a legtöbbet elérő OTP-é is alig haladta meg a 4 milliárd forintot. A kispapíroknál viszont a KEG esetében még mindig nagyon magas a forgalom, igaz a részvény még mindig a nagy emelkedést korrigálja vissza. Hétfőn például 4,6 százalékot esett a részvény, ami így 165 forinton zárt. Közel 200 millió forintos forgalom mellett viszont új éves csúcsra emelkedett a Pannergy árfolyama. A napközben 896 forinton is megforduló részvény végül 885 forinton 2,3 százalékos pluszban fejezte be a napot. A Fotex is hasonló mértékben 2,4 százalékkal drágult, ami 423 forintos záró árat jelentett. Ezeknél nagyobb mozgás már csak a nagyn alacsony forgalmú részvényeknél volt, így például az AAA Autó 5 százalékkal emelkedett, míg a Pannunion, és a Konzum 5 százalékot esett vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!