A lehetséges eladási ár 500 millió euró, amely nagyjából 4-es árfolyam/könyv szerinti értéket (P/BV) jelent. A Raiffeisen az Aval Bank tavalyi megvásárlása után a korábban meglévő leányvállalata eladásáról döntött, vélhetően az integráció magas költségei miatt. A vételt valószínűleg pozitívan értékelnék az OTP részvényesei, hiszen lehetővé válna a terjeszkedés a régió potenciálisan legnagyobb bankpiacán - írja a Concorde Call.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!