BUX
37689

Az OTP Bank indikatív ajánlatot nyújtott be a Panonska banka-ra

Az OTP Bank a mai napon előzetes, nem kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be a Panonska banka a.d. Novi Sad (Panonska banka) nem kevesebb, mint 87,39 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására az eladó Szerb Köztársaság nevében eljáró Deposit Insurance Agency (DIA) számára.

NAPI Online, 2006. március 24. péntek, 12:19

Az indikatív ajánlat benyújtására azt követően került sor, hogy az eladó előminősítő eljárás során azon hitelintézetek közé választotta az OTP Bankot, amelyeket meghív az értékesítési folyamat következő fordulójára. Az előzetes ajánlat sem pénzügyi, sem egyéb kötelezettséget nem jelent a legnagyobb magyarországi hitelintézet számára.
A Panonska banka 2005. június 30-i mérlegfőösszege alapján 1,7 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Szerbia és Montenegro bankpiacán, saját tőkéje 32 millió euró, míg mintegy 100.000 ügyfelét 56 egységből álló bankfiók-hálózatán keresztül szolgálja ki.
Az OTP Bank a Niška banka tulajdonosaként már jelen van Szerbia és Montenegróban, amelyet a bank az elsődleges bankakvizíciós célországok egyikeként jelölte meg tekintettel mind a gazdaság, mind a bankszektor régiós átlagot lényegesen meghaladó növekedési potenciáljára.