A tájékoztatás szerint a 2019. március végi adatok alapján az SGM 11,9 százalékos piaci részesedésével Montenegró 3. legnagyobb bankja, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

Az akvizíció eredményeként az OTP csoport még meghatározóbb piaci szereplővé válik Montenegróban. Az integráció lezárása várhatóan 2020-ban fog megtörténni - írták.

A délkelet-európai térségre összpontosító SeeNews hírszolgálat július eleji jelentése szerint az OTP az eredeti árnál olcsóbban jutott hozzá a francia Société Générale csoport montenegrói leánybankjához.

A SeeNews szerint a CKB az SGM-részesedést 35,6 millió euróért szerezte meg, az eredeti vételár 40,5 millió euró volt. A Société Générale azért adta olcsóbban a montenegrói leánybankjában lévő 90,56 százalékos részesedését, mert az SGM május 15-i döntésével 5,3 millió euró osztalékot fizetett a tavalyi eredménye alapján - áll a Crnogorska komercijalna bankának a montenegrói értéktőzsdéhez eljuttatott közleményében. A csökkentett ár a francia bankkal az SGM eladásáról július 3-án aláírt megállapodás mellékletében szerepelt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!