Az OTP és a Mol mutatja az irányt

A tegnapi amerikai kereskedésben megint a technológiai részvények teljesítettek a legrosszabbul, miután az utóbbi időben több társaság értékeltsége jelentősen emelkedett. Az ázsiai piacokon már jó volt a hangulat, és a nyitást követően a nyugat-európai indexek is erősödnek. A budapesti tőzsdén a kedvező nemzetközi hangulatnak és részben az S&P döntésének köszönhetően szintén a vevők kerültek többségbe.
portfolio.hu, 2014. március 28. péntek, 09:16
Fotó: Reuters

A kedvező nemzetközi hangulat a hazai piacon is a vevők vannak többségben: a BUX 1 százalékkal került feljebb az első percekben, miután az OTP és a MOL is több mint 1 százalékkal emelkedik, míg a Magyar Telekom és a Richter mérsékelten erősödik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK