Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest, közülük az OTP 3,5 százalékos esést szenvedett el.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. határidős üzletkötője elmondta, hogy miközben a nemzetközi tőzsdeindexek korrigálták az előző napi csökkenést, addig a magyar tőzsdét az OTP esése határozta meg.

A bankpapír erős forgalomban folytatta a gyengülést, aminek azonban nem látszik a konkrét oka - fejtette ki. Hozzáfűzte, hogy a többi vezető részvény árfolyamában nem volt jelentős elmozdulás: a Mol egy százalékos erősödéssel zárt, a Telekomnak nem változott az árfolyama, míg a Richter fél százalékkal gyengült.

A kereskedő kiemelte, hogy a "nap nyertese" a forint volt, amely jelentősen erősödött, 310 forint alá csökkent az euróval szembeni jegyzése.

A Mol 120 forinttal, 0,99 százalékkal 12 225 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 149 forinttal, 3,46 százalékkal 4161 forintra esett, forgalmuk 9,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott 357 forintot ért, forgalma 320,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 19 forinttal, 0,47 százalékkal 4026 forintra esett, a részvények forgalma 720,7 millió forintot ért el.

A BUMIX 1494,44 ponton zárt szerdán, ez 5,83 pontos, 0,39 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!