A BCR többségének megvételére az eredetileg megadott határidőig - múlt hét péntekjéig - csak a tavaly alakult Eulia francia pénzintézet, valamint a német HVB csoporthoz tartozó Bank Austria Creditanstalt és a magyar OTP konzorciuma tett szándéknyilatkozatot, a sokak által a legnagyobb esélyesként számontartott ING Bank kiszállt a versenyből. Az Adevarul szerint úgy tűnik, a román kormány most azt tervezi, hogy a privatizációs folyamatot a szándéknyilatkozatok megtételétől újrakezdi. A lap szerint az újrakezdést hivatalosan azzal indokolják majd, hogy a jelentkező bankok közül egyik sem felelt meg a pályázati feltételeknek. Az állami tulajdonost képviselő román privatizációs ügynökségnek (APAPS) az eredeti tervek szerint csütörtökön kell hivatalosan értesítenie az érdeklődőket, hogy elfogadja-e jelentkezésüket. Az új pályázat meghirdetésének valódi oka azonban az, hogy a román kormány elégedetlen az érdeklődők kis számával, és azt reméli, hogy a következő alkalommal már jóval több és jelentősebb stratégiai befektető jelentkezik majd - írta a lap. A BCR értékét 600 millió és 1,2 milliárd dollár közé tehetjük, így nem elégedhetünk meg 200 millió dollárral - idézett meg nem nevezett kormányzati illetékeseket az Adevarul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!