Az OTP húzta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 288,48 pontos, 1,05 százalékos emelkedéssel, 27 812,89 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 16,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
MTI, 2016. augusztus 12. péntek, 19:08
Fotó: Napi.hu

A Mol 0,3 százalékkal 17 300 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 2,4 százalékkal 7149 forintra nőtt, forgalmuk 13,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,4 százalékkal 441 forintra emelkedett, forgalma 206,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama nem változott 5680 forintot ért, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en kifejtette: míg a nemzetközi indexek csökkentek, a BUX több mint 1 százalékos pluszban zárta a napot, amihez nagyban hozzájárult az OTP erősödése.

Hozzátette: az OTP jó negyedéves jelentésének köszönhetően jelentős vételi erő alakult ki a magyar bankpapír piacán, több mint 13 milliárd forintos forgalomban kereskedtek a részvénnyel, a BÉT teljes forgalma 16,7 milliárd forint volt. Egy átlagos nyári napon a magyar börze forgalma csupán 5-10 milliárd forint között mozog - mondta.

A magyar piacon uralkodó pozitív hangulat átterjedt a többi vezető részvényre is, hiszen a Mol és a Magyar Telekom árfolyama is emelkedett az előző naphoz képest, csupán a Richter stagnált.

A KBC Equitas az MTI-nek eljuttatott kommentárjában kiemelte: a magyar parketten tapasztalható jó hangulat az OTP jó negyedéves gyorsjelentése mellett a második negyedéves bruttó hazai termék (GDP) adattal is magyarázható, hiszen éves alapon 2,6 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, a várt 1,9 százalék helyett.

Az OTP gyorsjelentését követően a magyar bankpapír árfolyama 7100 forint fölé emelkedett, ami az elemzés szerint azt jelenti, hogy a befektetők a rekordprofitra koncentráltak, a cég jelentését nagyon pozitívan fogadták.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK