Az OTP húzta a piacot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 90,37 pontos, 0,36 százalékos emelkedéssel, 25 345,77 ponton zárt szerdán.
MTI-Eco, 2016. március 9. szerda, 18:02

A Mol ára nem változott 15 500 forintot ért, 2,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 29 forinttal, 0,44 százalékkal 6631 forintra erősödött, forgalmuk 7,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,90 százalékkal 440 forintra csökkent, forgalma 925,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 1,22 százalékkal 5374 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,1 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 13,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen alakultak az előző napi záráshoz képest.

A korábban kissé lemaradó Richter vezette az emelkedést, ami mögött vélhetően az lehet, hogy csütörtökön beruházási bejelentés várható. A OTP árfolyamát egyrészt a csütörtöki Európai Központi Bank (EKB) ülésével kapcsolatos várakozások, másrészt a közép-európai Cece index várható átsúlyozása, amely kedvező lesz a magyar részvényekre, harmadrészt a Csányi Sándor által közvetve birtokolt befektetési alap vásárlásai hajtják fel - emelte ki Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője

Wéber Tamás, az MKB portfóliókezelője az M1 csatornán arra hívta fel a figyelmet, hogy a korábbi napok tendenciájához képest valamelyest lassult a tőzsde emelkedése, a Mol stagnálva zárt, a Richter jól teljesített, az OTP tovább tudott erősödni.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK