Az OTP húzta fel Budapestet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,17 százalékos emelkedéssel, 35 298,14 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 14,9 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest - írta az MTI.
Szepesi Anita, 2017. július 5. szerda, 18:45
Fotó: Napi.hu

Debreczeni Csaba, az MKB Bank tőkepiaci elemzője az M1 -en  elmondta: a BUX index emelkedni tudott, elsősorban az OTP teljesítményének köszönhetően. A blue chipek közül egyedül a Richter lógott ki a sorból 1,44 százalékos csökkenésével.

Az MTI által reggel megkérdezett elemzők az OTP kivételével nem számítottak érdemi elmozdulásokra a vezető részvények piacán. Az OTP esetében lapinformáció szerint heteken belül eldőlhet, hogy sikerül-e a bank romániai akvizíciója, a magyar hitelintézet egyelőre biztos befutónak tűnik. Az OTP a National Bank of Greece tulajdonában álló Banca Romaneasca részvényeire tett korábban ajánlatot, romániai piaci részesedését ezzel 2,2 százalékról 5 százalékra emelné.

A Mol 1,45 százalékkal 21 060 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 3,14 százalékkal 9375 forintra nőtt, forgalmuk 7,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 467 forintot ért, forgalma 181,9 millió forint volt.

A Richter-papírok 1,44 százalékkal 6850 forintra gyengültek, forgalmuk 1,6 milliárd forintot ért el.onyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK