Az OTP húzta felfelé a tőzsdét

Több mint 13 milliárdos forgalom volt ma a budapesti tőzsdén; terjeszkedési hírekre emelkedett az OTP.
MTI-Eco, 2016. április 15. péntek, 18:09
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,80 százalékos emelkedéssel, 27 142,26 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 13,5 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Az OTP-részvények intenzívebb vására azután kezdődött, hogy Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója bejelentette: a bank nyitott az akvizíciós lehetőségekre. A másik nagy nyertes a Mol volt. A BUX pénteken közepes forgalom mellett, közel egyszázalékos pluszban zárt - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője.

Az OTP-részvények áremelkedése az elnök-vezérigazgató bejelentésének köszönhető - mondta Horváth Ákos, az Erste Befektetési Zrt. elemzője az M1-en. A Mollal kapcsolatban azonban megjegyezte, hogy az olajár-emelkedés alább hagyott, ami a hétvégi OPEC találkozói várakozások miatt lehetett, ez pedig kihatással volt a Mol árfolyamára is. A szakember szerint amennyiben megállapodás születik az ülésen, akkor sem várható felülteljesítés a tőzsdén.

A Mol 150 forinttal, 0,92 százalékkal 16 450 forintra erősödött, 2,0 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 1,38 százalékkal 7323 forintra nőtt, forgalmuk 7,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,42 százalékkal 473 forintra emelkedett, forgalma 387,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 6 forinttal, 0,11 százalékkal 5606 forintra növelte értékét, a részvények forgalma 3,6 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK