Az OTP húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX alacsony, 7,1 milliárd forintos forgalomban 0,5 százalékos csökkenéssel 22 231 ponton zárt szerdán.
MTI-Eco, Napi.hu, 2015. május 20. szerda, 18:59
Fotó: Reuters

A vezető részvények vegyesen zárták a szerdai napot, Szatmári Tamás, a Raiffeisen üzletkötője szerint az OTP esése húzta lefelé a piacot. A bankrészvények már napok óta gyengélkednek, inkább a profitrealizálás ideje jött el - tette hozzá. Az OTP 4,3 milliárd forintos forgalmú nap végén 1,9 százalékkal zárt az előző napi záróértéke alatt, ami 5815 forintos részvényárfolyamot jelent.

A Magyar Telekom 1,4 százalékos esést követően 420 forinton zárt 224,1 millió forintos forgalom után.

Ezzel szemben a nap egyik nyertese a Mol volt, a részvények 0,2 százalékkal 14 880 forintra erősödött 900 millió forintos forgalomban. A Richter szintén pozitív napot zárt: 1,3 százalékos drágulást követően 4435 forinton zárt, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintos forgalmat ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK