Az OTP húzta le a piacot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 160,74 pontos, 0,69 százalékos csökkenéssel, 23 171,97 ponton zárt kedden.
Napi.hu, 2016. február 23. kedd, 18:13
Fotó: MTI Fotó

A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy az OTP esése a rossz nemzetközi hangulattal magyarázható.

Az elemző a vezető részvényekről kiemelte, hogy a Molnál nem volt jelentős mozgás, a Magyar Telekom azonban egy külföldi felminősítés hatására emelkedni tudott, egyre optimistábbak a befektetők a várható osztalék mértékével kapcsolatban.

A Mol 0,07 százalékkal 14 030 forintra erősödött a nyitóárhoz képest.

Az OTP-részvények ára 2,40 százalékkal 5968 forintra esett.

A Magyar Telekom árfolyama 1,22 százalékkal, 414 forintra kapaszkodott fel.

A Richter-papírok árfolyama nem változott, 4950 forint maradt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK