Elő-karácsonyian alacsony, alig 13 milliárd forintos forgalom mellett csapkodott a piac szerdán. Bár egészen kora délutánig tartotta visszafogott növekményét a BUX, ám az ECB közel 490 milliárdos hároméves hiteltendere a kezdeti optimizmus után inkább elbizonytalanította a befektetőket az európai bankrendszer egészségi állapotával kapcsolatban.

Ugyan késő délután még tett egy tétova kísérletet a BUX a pozitív tartományba lendüléssel, a csapnivaló amerikai lakáspiaci adat végül betette a kaput, így a mutató 0,27 százalékkal 17 603 pontra rontott.

A blue chipek közül a két defenzív papír teljesített jól, a Telekom tőle szokatlan elánnal, 1,56 százalékkal drágult 521 forintra, míg a Richter 0,84 százalékot erősödve 36 090 forinton búcsúzott. Utóbbi szektortársa, az Egis pontosan fele ekkora mértékben, 0,42 százalékkal került feljebb, 17 975 forinton végezve.

A nagyok mezőnyéből az OTP volt a nap vesztese, a bankpapírra közel 2,4 százalékkal előző záróértékük alatt, 3355 forinton születtek az utolsó kötések. A zárószakasz intenzív lekötése folytán így a 3336 forintos napi minimumot közelítette a záróérték.

A nap végére elgyengült a Mol részvényeinek árfolyama is, az INA szíriai tevékenységének további visszafogásáról szóló bejelentés sem tehetett túl jót a hangulatnak, így az olajpapír végül 0,11 százalékkal kereken 18 000 forintra rontott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!