Az OTP is adott hitelt Andrew G. Vajna filmügyi kormánybiztosnak a TV2 megvásárlásához - értesült a Népszabadság. A bank jelentős összeggel finanszírozta a tranzakciót. Értesülésünket a ­TV2-t megvásárló Magyar Broadcasting Co. Kft. megerősítette, bár a hitel összegéről nem kívánt részleteket elárulni - írja a Népszabadság.

Andy Vajna október 15-én írta alá a két korábbi tulajdonossal, Yvonne Dederickkel és Simon Zsolttal az adásvételi szerződést, az átadás-átvétel pedig január elején zárult le. Vajnának nem csak a vételárat kellett előteremtenie, a tévétársaságnak jelentős adósságai voltak a Magyarországról 2013-ban kivonuló német médiakonszern, a Pro7Sat.1 felé. Továbbá át kellett vállalnia az amerikai stúdiók felé fennálló kötelezettségeket is, amelyek összege akár a 30 millió dollárt is elérheti. Ezek a stúdiók biztosítják a filmcsomagokat a négy csatornát magába foglaló tévétársaságnak, és a szerződés alapján még hosszú évekig fizetni kell értük, ezt Vajnának garantálnia kellett.

Pár hete derült ki, hogy a tranzakció egyik finanszírozója az exportra szakosodott állami bank, az Eximbank, amely 6,7 milliárd forintos hitelt nyújtott a Magyar Broadcastingnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!