Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A BUX a reggeli bizonytalanságot követően a délelőtt nagy részét a pozitív tartományban töltötte, ám hiába a várakozásoknál kedvezőbb amerikai makroadatok, Európában is veszteséget jeleznek a főbb mutatók.

A blue chipekkel a negatív tartományban kereskedtek kedd délután a pesti parketten, a BUX negatívuma percről-percre nőtt azt követően, hogy az OTP is feladni kényszerült korábban előnyös hadállásait.

A Mol közel 2 százalékkal előző napi záróára alatt, 13 600 forinton cserélt gazdát; az olajpapír korábban egészen 13 950 forintig futott fel, majd innen lassan csorgott lefelé a hétfői 13 850 forintos zárószintig, ahonnan aztán egyre gyorsuló mélyrepülésbe kezdett.

A Magyar Telekom már nyitásban a piros tartományba szorult, a távközlési cég részvényeivel 1,9 százalékos mínuszban, 682 forinton kereskedtek.

A Richter 1,2 százalékos veszteséget jelzett azt követően, hogy koradélután mindössze egy órára a zöldben is megfordult, 37 500 forintig emelkedve. A gyógyszergyártó részvényeiért 36 695 forintot kértek fél négy körül.

A délelőtti emelkedés motorjának számító OTP alól is kiálltak a befektetők, a bankrészvény 4886 forintos napon belüli csúcsától jócskán eltávolodva már csak 4691 forinton áll, pontosabban tovább zuhan. Nem sokkal fél négy előtt a részvény 1,1 százalékos mínuszban volt tegnapi záróértékéhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!