A Magyar Nemzeti Bank múlt héten közölte, hogy vételi ajánlatot tett a rajta kívül jelenleg 21 bank tulajdonában álló, lakossági és vállalati átutalásokat, valamint beszedéseket lebonyolító, monopolhelyzetű pénzügyi szolgáltató GIRO Zrt. nagytulajdonosi körének, melyet a nagytulajdonosok elfogadtak.

Az OTP most ezzel kapcsolatban tette közzé tájékoztatását, miszerint április 16-án adásvételi szerződést kötött a Magyar Nemzeti Bankkal a tulajdonában lévő GIRO Zrt. részvénycsomag eladására vonatkozóan.

A vevő a részvénycsomag vételárát 2014. április 18-án fizette meg a bank számára. A részvények 2014. április 24 én kerültek átadásra, amely napon a részesedés tulajdonjoga átszállt a Magyar Nemzeti Bankra - közölte az OTP.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!