A két bank közös közleményében emlékeztet arra: az OTP Bank Rt. 2002. június 15-én jelezte érdeklődését a román privatizációs szervezetnek a BCR privatizációjában való részvétel iránt - írja az ebroker.hu. Az azóta eltelt időszakban az OTP Bank sikeres tárgyalásokat folytatott a Bank Austria Creditanstalttal (BA-CA), a német HypoVereinsbank-csoport tagjával, amelynek eredményeként a BCR 51,88%-os részvénycsomagjának megvásárlására közös ajánlatot kíván benyújtani a két pénzügyi vállalatcsoport - áll a közleményben. A két bankcsoport szeptember 6-án erősítette meg pályázati szándékát, amelyben egymást mint konzorciális partnert jelölték meg. A közlemény szerint a román hatóságok pozitív döntése esetén a BA-CA és az OTP Bankcsoport az együttműködési megállapodásnak megfelelően - a közös tanácsadókkal - együtt világítja át a BCR-t. A releváns átvilágítást követően határoznak az együttes pályázati ajánlat benyújtásáról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!