A Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe több mint fél százalékos plusszal, 18 594 ponton zárta a csütörtöki tőzsdenapot. A forgalom nem volt éppen jelentős - még a 9 milliárd forintot sem érte el - , azonban ennek nagy része a zárásban teljesült.

Az indexet elsősorban az OTP húzta föl, amelyet ugyan mindössze 2,8 milliárd forint értékben adtak-vettek, azonban a nap végén produkált feltámadása 2 százalékos pluszba, 4441 forintig lökte az árfolyamat.

A Mol-papír hektikusan mozgott nap közben ám, végül félszázalékos drágulással, 14 320 forinton zárt. Az összforgalom mintegy felét adó Richter viszont több mint 1 százalékkal 4310 forintig gyengült. Az Egis ennél jóval kevesebbet veszítve 27 910 forintos jegyzéssel fejezte be a napot. Az Mtelekom ezúttal 2 forinttal 278 forintig erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!