Az OTP a DNB-ért ért a szükséges oroszországi és magyarországi hatósági engedélyek birtokában közel 40,95 millió dollár (közel 7,1 milliárd forint) vételárat fizet, amelyet az ügylet zárásakor, várhatóan 2008 elején utal át az eladónak. Ez az összeg az az OTP Bank szerint reális és értékarányos, megfelel a DNB piaci értékének. A magántulajdonú univerzális bank Oroszország déli szövetségi kerületében, Rosztov régióban található. A DNB 2006. év végi 89,3 millió dollár mérlegfőösszege alapján a rosztovi régió egyik meghatározó bankja, amelynek saját tőkéje a tervek szerint év végére elérheti a 13 millió dollárt. A bank elsődlegesen a lakossági szegmensre fókuszál, közel 170 ezer lakossági betétszámlával és 50 ezer hitelszerződéssel rendelkezik, ügyfeleit 46 bankfiókon keresztül szolgálja ki. Az OTP közölte: a DNB jól illeszkedik az OTP Bank terjeszkedési stratégiájába, hiszen a 2006-ban megvásárolt oroszországi leányvállalat, az Invesztszberbank organikus fejlődése és térnyerésének markáns növekedése mellett a hangsúlyos jelenlét az ország déli részén további lendületet ad a látványosan fejlődő Oroszországi Föderáció gazdasági lehetőségeinek kihasználásához. Az adásvételi tranzakció várható 2008 eleji zárását követően megkezdődik a DNB integrációja az Invesztszberbankba az egységes oroszországi működés és a meglévő szinergiák mielőbbi hatékony kihasználása érdekében. Az Investsberbank az 1200 szereplős oroszországi bankpiac 50 legnagyobb szereplőjének egyike,amelynek mérlegfőösszege 2007. I. félévének végén meghaladta a 2 milliárd dollárt, adózás utáni eredménye pedig 15,92 millió dollár volt. Az univerzális szolgáltatásokat nyújtó hitelintézet 880 ezer ügyfelét 2007. első félévének végén 109 fiókon keresztül szolgálja ki.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!