A 2015-ben fiókok nélkül beindított Touch Bank ügyfélkörének aktív bővítése leáll, de a meglévő számlákat és klienseket továbbra is kiszolgálják. Az integrálási folyamat a tervek szerint jövőre ér véget.

A lap által megszólaltatott szakértők szerint a döntés oka az lehet, hogy miközben az OTP a mikrohitelek területén jól fejlődött, ez a projekt veszteségesen működött a pénzügyi technológiák orosz piacán, ahol kiélezett a konkurenciaharc.

Működésének három éve alatt a lap szerint a Touch Bank több mint 200 ezer ügyfelet és 5,5 milliárd rubelnyi betétet szerzett, és mintegy 6,8 milliárd rubel hitelkeretet nyitott meg. (1 rubel mintegy 4,3 forint)

A banknak a tervek szerint 2018-2019-ben kellett volna nyereségesre fordulnia, de működésének mindhárom éve alatt veszteséges maradt. A Kommerszant szerint a tavalyi veszteség 1,6 milliárd rubel volt.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!