Az OTP megveheti az IRB-t - tízmilliárd forintos magyar akvizíció Szlovákiában

Csaknem egy évtizeddel a privatizáció kezdete után a magyar bankszektor legerősebb szereplője, az OTP Bank kilép a nemzetközi porondra. A szlovák kormány – noha maga az OTP még nem kapott hivatalos értesítést a döntésről – jóváhagyta az ötödik legnagyobb szlovák bank, az IRB eladását a magyar banknak, amely a vállalt tőkeemeléssel együtt 2003 végéig mintegy 10 milliárd forintot fordít az új szerzeményre. Az akvizícióval – ha a négyféle hatósági jóváhagyás is megérkezik – az OTP-csoport mérlegfőöszege 7 százalékkal nőhet. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.
NAPI, 2001. november 8. csütörtök, 06:59
Fotó:

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK