Az OTP Bank tájékoztatása szerint a 2009. április 16-án a Mol Nyrt.-vel megkötött, 24 000 000 darab OTP törzsrészvényre és 5 010 501 darab Mol "A" sorozatú törzsrészvényre vonatkozó részvényswap-megállapodás módosított lejárata 2017. július 11. Eddig az időpontig bármelyik fél kezdeményezheti az ügylet pénzbeli vagy fizikai elszámolását. A pénzintézet azt is jelzi, hogy a módosítás következtében az OTP sajátrészvény-állománya nem változott.

Korábbi információk szerint az OTP Bank Nyrt. a Mol Nyrt.-vel megkötött részvénycsere-szerződés és részvényswap-megállapodás keretében 24 millió darab OTP törzsrészvényt idegenített el 5 010 501 darab Mol "A" sorozatú törzsrészvény ellenében.

A részvényswap-megállapodás lejáratáig az OTP vételi joggal rendelkezik legfeljebb 24 millió darab OTP törzsrészvényre.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!