Az OTP nagyobbat eshet, a Molnál még tart a támasz

Negatív hangulat uralkodhat ma is a BÉT-en, a részvénypiac esésének meredeksége várhatóan ma sem törik meg. Az OTP sérülékenyebb, a Mol-t a húszezres szint tartja.
NAPI, 2011. július 28. csütörtök, 09:03
Fotó:

Ázsia nem esett akkorát mint Amerika, de Budapesten negatív nyitás várható, kérdés, hogy napközben tudunk e felfelé menni. A forint erős, de inkább a forint fog egyet kapni, mint, hogy a tőzsdét megvegyék - vélekedett Varjú Péter az Erste üzletkötője, utalva a nagyon negatív hangulatra.

Tegnap a kezdeti oldalazás után meredeken kezdett esni a tőzsde, ennek iránya és meredeksége ma sem fog változni.

Továbbra is az amerikai plafonválság megoldására várunk, amint jön jó hír, az megnyugvást okozhat a BÉT-en is - tette hozzá.

Európában 11-kor fontos szentiment indikátorok érkeznek, mindegyiktől negatívat várnak. Emelett érdemes figyelni a fél háromkor megjelenő amerikai munkanélküliségi adatokra is.

Egyelőre carry traderek tartják a forintot, ezzel az a baj, hogyha nagyon rosszra fordulna a hangulat, akkor ez egyszerre nagyon elromolhat, hatalmasat eshet. De ma még nem ez van műsoron.

Az OTP lefelé trendel, alacsonyabb csúcsok és mélypontok láthatók május eleje óta. Ennek analógiájára a következő mélypont az előző 5230-as alatt lesz - mondta az üzletkötő.

A Mollal óvatosabb lennék, az elmúlt egy hónapban már inkább oldalaz - tette hozzá. A korábbi esése mögött egyedi sztori állt, ami oldódni látszik. Húszezernél erős bázisépítés megy, ez alá nem tudott szignifikánsan beesni. Így a kulcskérdés a húszezer forintos támasz megmaradása, vagy eleste. Alatta ugyanis nagy űr tátong.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK