Magyarország, Szlovákia, Bulgária és Románia után hamarosan Szerbiában, Horvátországban és akár Ukrajnában is meg kíván jelenni az OTP. Ha minden jól megy, később nyugat felé is nyithat a társaság. Ha nem, akkor a nyereséget osztja meg a tulajdonosokkal, folyamatosan visszavásárolja és bevonja a saját részvényeket, hogy tovább emelkedjen a részvényárfolyam. Erre azonban a következő 10 évben kevés esély van - mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a NAPI Gazdaságnak. A növekedés motorja Magyarországon a kifutó lakáshitelezés után a lakossági fogyasztás finnanszírozása, a személyi és áruvásárlási kölcsönök, hitelkártyák és az EU forrásokból megvalósuló önkormányzati, vállalati beruházások hazai részének finanszírozása lehet. A befektetési szolgáltatások szerepének növekedésével az OTP Alapkezelő is visszanyerheti pozícióját. Az OTP 2005-ben csoportszinten a mérlegfőösszeg 16, a hitelek 21-22, a bevételek 11,5-12, a díj- és jutalékbevételek 13-15, a nem kamat jellegű bevételek 20, illetve a személyi költségek maximum 10 százalékos emelkedésére számít, valamint 25-30 bázispontos kamatmarzsot vár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!