Az OTP Romániában terjeszkedne?

Az OTP Bank Rt. is adott be pályázatot a legnagyobb román pénzintézet, a Banca Comerciala Romana 51,88 százalékos részvénycsomagjának megszerzésére – állítja a Világgazdaság. A román pénzintézet értékét csaknem egymilliárd dollárra teszik a szakértők. Egyelőre ellentmondásos hírek keringenek arról, hogy végül hány pénzintézet szállt harcba a román bankpiac 30 százalékát birtokló BCR privatizációs pályázatán.
Domokos László, 2002. június 18. kedd, 09:05

A beadási határidő a múlt hét végén zárult le. Az OTP egyelőre nem kommentálta a híreket. Korábban Csányi Sándor, a cég elnök-vezérigazgatója fogalmazott úgy, hogy potenciális akvizíciós célpontjaik között kiemelkedő helyen szerepel Románia.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK