Hiába minősítették le két fokozattal is Olaszországot, ez nem hatott az európai börzékre, inkább a várakozásoknál jobb kínai adatra figyeltek a befektetők a hét utolsó napján. Ráadáadásul még az sem érdekelte őket, hogy a várakozásoknál rosszabb hangulatindex is érkezett késő délután Amerikából. A BUX így 0,7 százalékkal 17 095 pontra nőtt pénteken, ami azért egy picit elmaradt a napi csúcsot jelentő 17 136 ponttól.

A vezető részvények közül az OTP használta ki a legjobban a hangulatot. A banrészvény annak ellenére, hogy a szektorból továbbra sem érkeznek kedvező hírek jóval túlszárnyalva a vezető indexete 1,7 százalékkal emelkedett. Ez 3465 forintos utolsó árat jelentett. Érdekes módon a Mol nem tudta kihasználni az olaj árfolyamának emelkedését, pedig az elmúlt időszak mélyrepülésére pont az volt a magyarázat, hogy esik az olaj árfolyama. A Mol ennek ellenére 0,9 százalékkal 16 180 forintra hullott vissza, igaz az utolsó percekben kötötték le igazán az árfolyamot, amikor az olaj árfolyamában is egy lefelé irányuló korrekció volt.

A Magyar Telekom ugyanakkor nem mozdult el előző napi szintjéről, árfolyama 431 forinton stagnált. A Richter értéke is alig változott, a 0,2 százalékos plusz ugyanis csupán 50 forinttal haladta meg az előző napi 36 550 forintos záró árat. Az Egis viszont 1,5 százalékkal emelkedett, ami 15 380 forintot takart az utolós kötésben.Érdekes volt, hogy az FHB-ra viszont nem ragadt át a jó hangulat, a részvény értéke előző napi záró árán 472 forinton fejezte be a napot.

Tovább hullik viszont az E-Star, pénteken 7,4 százalékkal lett olcsóbb a részvény, amelynek egyelőre nem látszik az alja, pénteken mindenesetre 650 forninton zárt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!