A bank privát banking üzletága idén első alkalommal egy másik díjat, a Legjobb Privát Banki szolgáltató Magyarországon elnevezésű elismerést is elnyerte, a győzteseket a bírálók több mint 100 privát banki szolgáltató közül választották ki.

A pénzintézet közleménye szerint az OTP Private Banking 19 ezer magyarországi ügyfele 800 milliárd forint feletti vagyonát kezeli. Az idei év eddig eltelt időszakában az ügyfélszám és a kezelt vagyon is jelentősen nőtt: előbbi 3, míg utóbbi 11 százalék felett emelkedett. A leánybankok PB üzletágaival együtt az ügyfelek száma eléri a 47 ezret, a teljes kezelt vagyon pedig a 4 milliárd eurót.

A közlemény szerint az elismerés odaítélésekor részletesen elemezték az egyes bankok pénzügyi teljesítményét, állomány bővülését, piaci részesedésének alakulását, a hatékonysági mutatók alakulásával, illetve az üzletmenet fenntarthatóságával együtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!