Ahogyan a nemzetközi tőzsdéken is a bankrészvények úgy a magyar piacon is az OTP vezette az emelkedést kedden. A legnagyobb magyar bank árfolyama egész nap pluszban forgott, napi maximumát 3260 forinton érte el még délelőtt. A nap végi felhúzásnak köszönhetően azonban ettől nem is olyan messze 3238 forinton zárt a részvény. Ez 2,2 százalékos pluszt jelentett annak ellenére, hogy a görög és az olasz helyzetről sem érkeztek megnyugtató hírek a magyar tőzsde nyitva tartásának az idején. Ugyanakkor a forgalom nagyon kicsi volt, a legnagyobb értéket képviselő OTP esetében is alig haladta meg a 4 milliárd forintot.

A vezető részvények közül szépen szerepelt a Mol, amely 1,2 százalékkal 16 000 forintig menetelt. A nap elején még az a részvény is tudott többet emelkedni azonban 16 600 forint közelében elakadt az árfolyam. Érdekes módon a várakozásoknál sokkal jobb gyorsjelentéssel megjelenő Richter értéke csupán 0,7 százalékkal nőtt, igaz a nap elején a részvény még sokáig mínuszban is forgott, ami vélhetően a hírre profitot realizáló befektetőknek volt betudható. Az Egis, amelyik szerdán tőzsdezárás után teszi közzé eredményét 3,3 százalékkal 17 940 forintra emelkedett, így úgy tűnik ennél a cégnél is hasonlóan jó eredményt kezdtek el árazni a befektetők. A Magyar Telekom viszont a trenddel ellentétesen 0,6 százalékkal 505 forintig esett vissza.  A BUX így 1,1 százalékkal 16 672 pontra nőtt. A Rába 28 százalékkal drágult 795 forintra miután az állam 815 forintot tett nyilvános vételi ajánlatot.

 

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!