A jó hangulat érdekessége, hogy iagzán jó hírek nem érkeztek, sőt a makro adatok is vegyesek lettek, így valószínűleg inkább a rengeteg szabad pénz áramlik be a részvényekbe, amelyet már az uniós jegybank likviditás ösztönzése is segít. Ráadásul az emelkedés egyáltaláne nem kiugróan magas forgalom mellett történi, amire a technikai elemzés alapján talán rá lehetne fogni, hogy fordulat közeleg. Az OTP esetében például, alig több mint 7 milliárd forint volt a forgalom, mellette pedig csupán két részvény a Mol és az Egis tudta átlépni az 1 milliárd forintot. Ez utóbbi esetében ez igen magas forgalomnak számít, a befektetők vélhetően a közelgő gyorsjelentésre spekulálnak már. Az Egis jobban is teljesített, mint szektortársa, a gyógyszergyártó árfolyama 2,3 százalékkal 16 900 forintra emelkedett. Ezzel szemben a Richter 0,1 százalékkal 36 950 forintra esett vissza.

A BJUX viszont napi csúcsán 19 148 ponton fejezte be a napot, ami 1,4 százalékos emelkedést takart. A decemberei határidős érték is tartotta a lépést a vezető indexxel, amely 1,6 százalékos pluszban 19 710 ponton fejezte be a kereskedést.

Az emelkedést az OTP vezette. A bankrészvény a hét eleji rövid korrekció után ismét eltávolodott a 4000 forintos szinttől, és 4117 forinton 2,6 százalékos pluszban zárta a kereskedést. A záró ár 1 forinttal maradt el a napi csúcsértéktől.

A Mol 1,6 százalékkal emelkedve napi csúcsán fejezte be viszont a kereskedést, a részvény 19 100 forinton fejezte be a kereskedést. A Magyar Telekom esetében az óvatosabb 0,2 százalékos emelkedést az okozhatta, hogy jelentősebb kockázatot jelent a társaság számára az újabb mobilszolgáltató megjelenése.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!