Az egész napos hegymenet annak fényében különös, hogy a kontinens többi piacán, és az Egyesült Állomban sem volt egyértelműen optimistának mondható a befektetői hangulat.

A stressztesztek eredményét - hiába sikerültek a vártnál jobban - mindenki felemásan ítélete meg, illetve többen az egész procedúra hasznosságával kapcsolatban kételyeket fogalmaztak meg, ami a vezető tőzsdéken az árfolyamok egyhelyben topogásához vezetett.

A BUX eközben folyamatosan felfelé kúszott (persze a teszt egyik legjobb szereplője a vezető hazai papír az OTP volt), az emelkedés ütemét pedig tovább gyorsították a jó tengerentúli gyorsjelentések és a biztató amerikai lakáspiaci adat.

Üröm az örömben, hogy a drágulás rendkívül alacsony, alig tíz milliárd forintos forgalom mellett zajlott.

A vezető papírok közül legjobban természetesen az OTP teljesített, a stressz-teszt során a tíz legjobb bank között végzett pénzintézet részvényeinek árfolyama 5180 forintig, 3 százalékos pluszig emelkedett, s itt, napi maximuma közelében zárt.

A Mol eközben kétszer is megpróbálkozott a 20 ezer forintos szint áttörésével, ám lendülete ehhez még túl kevésnek bizonyult, az olajpapír végül 19760 forinton, 1,3 százalékos pluszban vonult le a parkettről.

Bár az állampapírpiacon csökkentek a hozamok, ez nem támasztotta különösebben a Telekom árfolyamát, mely a a nap első felében lefelé tartott, s a délután legnagyobb részében már pénteki ára alatt kereskedtek a távközlési papírral.

A zárás előtti felrántásnak köszönhetően végül a Telekom-részvény tulajdonosok is szerény drágulást jegyezhettek fel a hétfői napra.

Esett viszont a Richter és az Egis jegyzése is, előbbi 0,3 utóbbi 0,2 százalékot veszített értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!