Az ázsiai részvénypiacok rossz hangulatban indították a napot, a távol-keleti börzék esése után pedig az európai indexek vegyesen szerepeltek az irányt keresve. Az amerikai tőzsdék is kisebb mínusszal nyitottak, így a magyar börzén is folytatódott az esés. A régióban a cseh piac mellett a magyar teljesített gyengén sokkal többet esve a vezető indexeknél. Az esést a magyar tőzsdén az OTP vezette, amely szinte mindig a legérzékenyebb a nemzetközi hangulatra. Ugyanakkor a devizahitelek átváltásának a réem újra ott lebeg a magyar bankszektor feje felett így érthető, ha óvatosabbá váltak a befektetők. A bankrészvény így újra 4700 forintos szint alatt forgott, ami után a következő keményebb ellenállás a 4500 forintnál lehet, miután a 4635 forinton zárt a részvény. Ez 2 százalékos csökkenést jelentett közepes mintegy 7 milliárd forintos forgalom mellett.

Az olaj árának emelkedése segített a Mol részvényeken. A magyar olajtársaság részvénye ugyan több mint 1százalékos mínuszban is forgott napközben, azonban a nap végi felhúzásnak köszönhetően csak 0,3 százalékos eséssel 17 350 forinton zárta a napot.

A gyógyszergyártók viszont nem voltak igazi válságállók kedden, ami azt mutatja a forint mellett az összes magyar eszköztől szabadulnak a külföldeik. A Richter árfolyama 1,3 százalékkal 34 550 forintos szintre hullott vissza, míg az Egis 18 885 forinton zárt, ami 0,3 százalékos esést takart.

Az 50 forintos részvényenkénti osztalék ellenére csökkent a Magyar Telekom részvények ára is, igaz nem túl nagy mértékben. Okot ennél nagyobb esésre is lehetett volna találni a HSBC ugyanis kedd reggelre 342 forintra csökkentette a részvény fair értékét, így az osztalékkal együtt is 400 forint alatti árfolyam adódik. Ennek ellenére a részvény - bár napközben 397 forinton is megfordult - 403 forinton, 0,2 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!