Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen üzletkötője az MTI-nek elmondta: hétfőhöz hasonlóan kedden is az OTP volt a nap nyertese, árfolyama emelkedett és közel 10 milliárd forint értékben kereskedtek a részvényeivel. Minden más papír nagyon alacsony forgalmat produkált - tette hozzá.

A vezető nyugat-európai tőzsdéken jelentősebb mozgás nem volt kedden, szerdán több makroadat érkezik az eurózónából, aminek nagyobb piacmozgató hatása lehet - jegyezte meg.

Az Európai Központi Bank hétfőn indított eszközvásárlási program tőzsdei kereskedésre gyakorolt hatásáról az elemző elmondta: azt a befektetők már korábban beárazták, nem egy nap alatt kerül a piacra ez a pénzmennyiség, de mindenképpen egy támasza lehet a piacnak mostantól.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője szerint az OTP árfolyam-emelkedésének két fő oka lehet, egyrészt a régiós bankpapírokat cserélik OTP-re a befektetők, itt tipikusan a lengyel bankoknál van eladói nyomás. Másrészt a short - az árfolyam csökkenésére spekuláló - pozíciókat most zárják, ami automatikusan vételeket generál a piacon, miután a tavalyi eredmény pénteki közzététele után folyamatosan emelkedett az OTP árfolyama. Kérdéses, hogy a 4600 forintos technikai jellegű szintet sikerül-e áttörnie az OTP-nek - tette hozzá Nagy András.

Az elemző kiemelte az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. - korábbi nevén Állami Nyomda - árfolyamának keddi, 2,8 százalékos emelkedését, bár kisebb forgalmú papírról van szó. Itt a fő mozgatórugó a cég hétfő este megjelent éves eredménye volt, amely szerint kiemelkedő, több mint 70 forintos részvényenkénti osztalékot fizet a papír - mondta.

A Mol 150 forinttal, 1,25 százalékkal, 11 850 forintra csökkent, 773,4 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 59 forinttal, 1,30 százalékkal, 4585 forintra erősödött, forgalmuk 9,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,26 százalékkal, 392 forintra nőtt, forgalma 471,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 7 forinttal, 0,19 százalékkal, 3725 forintra esett, a részvények forgalma 584,4 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1514,03 ponton zárt kedden, ez 0,62 pontos, 0,04 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!