Az S&P belerúgott a földön fekvőbe

Az S&P belerúgott a földön fekvőbe Az amerikai államadósság kilátásainak lerontásával egy időben az S&P lerontotta a két jelzálog óriás, a Fannie Mae és a Freddie Mac hiteleinek kilátásaira adott véleményét is.
NAPI, 2011. április 22. péntek, 09:49
Fotó:


Az amerikai államadósság tripla AAA fokozatú minősítése kilátásainak lerontásával egy időben az S&P lerontotta az állami tulajdonban lévő két jelzálog hitelintézet a Fannie Mae és a Freddie Mac adósságainak kilátásait is, stabilról, negatívra. Az indoklás szerint nagy a valószínűsége, hogy a két intézmény hitelezési költségei emelkedni fognak a jövőben.

A két pénzügyi intézmény 2008-ban került állami tulajdonba, amikor az ingatlanpiaci lufi kidurranásának következtében jelentős veszteségeket szenvedtek el.

A Financial Times által megkérdezett elemzők szerint a lépésnek kedvezőtlen hatásai lehetnek az amerikai lakáspiacra, mivel a két intézmény finanszírozási költségeinek növekedése a jelzáloghitelek kamatainak növekedésében csapódhatnak le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK