Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég a tavalyi évet 3,03 milliárd dollár egyszeri tételek nélküli veszteséggel zárta, az oroszországi és délkelet-ázsiai érdekeltségeinek eladásait figyelembe véve ugyanakkor 997 millió dollár nyereséget ért el tavaly.

A cég tavalyi bevétele 11,3 milliárd dollár volt, 42 százalékkal több az egy évvel korábbi 7,9 milliárd dollárnál és lényegesen felülmúlva a 2014. évi 495 millió dollárt - adta hírül az MTI.

Az Uber ételkiszállító üzletágának tavalyi bevételnövekedése tekintélyes volt, 1,5 milliárd dollárra ugrott a 2017. évi 587 millió dollárról.

Tavaly 91 millióan használták az Uber szolgáltatásait világszerte, ez 34 százalék növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A fuvarmegosztó azt közölte, hogy tervek szerint május elején a New York-i értéktőzsdén kibocsátja részvényeit. A céghez közel álló források egyelőre 1 milliárd dollárnyi összegről beszélnek, a Reuters ugyanakkor úgy tudja, hogy 10 milliárd dollár értékben bocsát ki részvényeket az Uber, amelynek a piaci tőkeértéke ezzel 100 milliárd dollár körüli lehet. Megfigyelők egy része szerint a piaci események ismeretében dönt az Uber a részvénykibocsátás nagyságáról.

Az Uber legnagyobb vetélytársa az észak-amerikai piacon a Lyft, amely március végén hajtott végre elsődleges részvénykibocsátást (IPO). A kibocsátási árfolyam 72 dollár volt, csütörtökön 61,01 dolláron zárt a cég árfolyama. Az árfolyamgyengülést részben az a félelem váltotta ki, hogy a cég nem lesz képes nyereségessé válni.

Az Uber jelenleg 65 ország közel 700 városában van jelen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!