Ismét pirosban zártak a jelentősebb New York-i tőzsdeindexek. Az amerikai költségvetés konszolidálását célzó tárgyalások minden mozzanatát árgús szemekkel figyelő befektetők idegességét jól jelzik a csütörtökön többszöri irányváltás után végül minimális gyengüléssel záró Wall Street-i indexek. A Dow Jones IA mintegy 150 pontos, jócskán 1 százalék fölötti mínuszt dolgozott le a nap végére 1 tized százalékosra, de hasonló folyamat játszódott le a többi indexszel, és az árupiacon is.

A volatilitást egyértelműen a "fiscal cliff" elkerülése érdekében folyó tárgyalásokról érkező hírek motiválták. Így nap közben az eredménytelenségről szóló értesülések eladási hullámot generáltak, a kereskedés utolsó szakaszában azonban új reményt csepegtetett a piaci szereplőkbe, hogy jelentések szerint vasárnap a döntéshozók ismét összegyűlnek a képviselőházban, így az évvégi határidő előtt van esély a fájdalmas kiadáscsökkentési és adóemelési lépések elkerülésére. Ebbe az irányba mutathat az is, hogy Obama elnök sajtóértesülés szerint csütörtökön újabb terveket ismertet(ett) a döntéshozókkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!