A részvénypiac forgalma 8,2 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek az előző napi záráshoz képest.
Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgatóhelyettese az MTI-nek elmondta: az ukrajnai események gyengítették a BUX-ot, és azokra a hírekre, amelyek szerint orosz katonai egységek tartózkodnának Kelet-Ukrajnában - bár ezt a Kreml később cáfolta - esni kezdett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A szakértő hozzáfűzte, hogy a többi európai részvénypiacon is gyengültek az árfolyamok az ukrajnai események miatt.

A BÉT-en az ukrán kitettséggel rendelkező OTP és Richter vezette az esést, mivel a geopolitikai bizonytalanság, valamint az esetleges újabb szankciók kihathatnak a cégek eredményeire - vélekedett Német Sándor.

A Mol 180 forinttal, 1,40 százalékkal 12 680 forintra csökkent, 939,5 millió forintos forgalomban.
Az OTP részvények ára 150 forinttal, 3,46 százalékkal 4180 forintra esett, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 2,26 százalékkal 303 forintra gyengült, forgalma 345,2 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 129 forinttal, 3,29 százalékkal 3791 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1514,17 ponton zárt kedden, ez 3,51 pontos, 0,23 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!