Az ünnepek alakították a német munkanélküliséget

A német munkanélküliek száma a szezonálisan kiigazított adatok szerint 60 ezerrel nőtt májusban, szemben az áprilisi 11 ezerrel, illetve a 6 ezer fő körüli várakozásokkal, a munkaügyi hivatal szerint főleg a sok ünnepnap miatt.
NAPI, 2002. június 7. péntek, 10:23

A kiigazítatlan adat - amelyet a politikusok és a szakszerevezetek inkább figyelnek - jobb helyzetet tükröz, a szerint májusban 77 600 fővel, négymillió alá - 3,946 millióra - süllyedt az állástalanok száma, ezzel idén először sikerült a lélektani határ alá menni. A munkanélküliek aránya a kiigazítatlan adat szerint 9,7 százalékról 9,5 százalékra csökkent. A szövetségi munkaügyi hivatal szerint a német munkaerőpiac még nem érte el a mélypontot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK