Az USA-ra figyel a világ

Féloldalas lesz a péntek.
Napi.hu, 2015. október 15. csütörtök, 19:42
Fotó: Reuters

Itthon nem érkezik új makroadat pénteken.

Külföldön már jobb a helyzet. Reggel a csehek bejelentik a  fogyasztói árindex szeptemberi értékét, a piac év/év alapon az előző havi 0,3 százalék után 0,2 százalékra számít. Az Eurostat is ismerteti a harmonizált fogyasztói árindex végleges értékét, itt a piac mínusz 0,1 százalékkal számol.

Délután az USA-ból több fontos szám érkezik. Az egyik az ipari termelés szeptemberi értéke (itt hó/hó alapon mínusz 0,4 százalék után a konszenzus plusz 0,1 százalék), a másik pedig a Michigan Egyetem fogyasztói bizalmi indexe, itt a szeptemberi 87,2 pont után az októberi értékre vonatkozó várakozás 88,3 pont.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK