Az USA-t is lefelé lökte az ECB

Mínuszban indították a napot a főbb amerikai tőzsdék.
NAPI, 2012. augusztus 2. csütörtök, 15:58
Fotó: Napi.hu

Miután Mario Draghi, az Európai Központi Bank vezetője nem jelentett be különösebb intézkedéseket az európai adósságválság megoldására esni kezdtek az európai piacok, de a hírek a tengerentúli tőzsdékre is hatással voltak, az elemzők ugyanis abban reménykedtek, hogy például államkötvények vásárlásával könnyítenék a nehéz helyzetben lévő európai államokat.

Ennek következtében a Dow Jones ipari átlaga 0,8, a S&P-500 0,5, míg a Nasdaq 0,16 százalékos mínuszban állt a nyitás után fél órával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK