Az USA sem menekült meg az eséstől

A mélyben nyitottak az amerikai részvénypiacok, az európai adósságválság keltette bizonytalan befektetői klíma és a dollárerősödés a tengerentúlon is érezteti hatását.
NAPI, 2011. május 23. hétfő, 15:51
Fotó:

Az S&P-500 1317 ponton áll negyed órával a kereskedés kezdete után, ez 1,22 százalékos esésnek felel meg. A Dow 148 ponttal (1,2 százalékkal) jár péntekki értéke alatt. Legnagyobb mértékben a Nasdaq esik, több, mint másfél százalékkal került alacsonyabbra a technológiai mutató.

A három leggyengébben szereplő szektor a konglomerátumok, a pénzügyi cégek és az iparvállalatok, legkevésbé a defenzív gyógyszercégek és közműtársaságok papírjai esnek.

Az euró/dollár kismértékben, 1,4030-ra emelkedett az amerikai kereskedés elején a délelőtti 1,3972-es mélypontról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK