Az első percektől eltekintve leválasztották a hazai börzét a nemzetközi piacoktól, a BUX alulteljesítő volt, és csak az utolsó percekben jelentkező vevők mentették meg attól, hogy az előző záróértéke alatt fejezze be a kereskedést, végül 0,2 százalékkal került feljebb. A régiós többi benchmark meglehetősen jól teljesített, a legjobban a cseh index szerepelt.

A mai kereskedés húzópapírja az OTP volt, mely 1,5 százalékot erősödött, amiben Varga Mihály azon reménykeltő nyilatkozata is szerepet játszhatott, amely szerint a kormány akár el is fogadhatja a Bankszövetség devizahiteleseket érintő javaslatait. A társaság a következő héten teszi közzé negyedéves gyorsjelentését, melyben csökkenő adózott nyereségről számolhat be.

Az MTelekom százalékot esett. A társaság számára csütörtök fontos nap lesz: egyrészt hajnalban közzéteszi harmadik negyedéves gyorsjelentését, amelyben emelkedő árbevételről és csökkenő profitról adhat számot az elemzői konszenzus szerint. Másrészt az MSCI holnap ismerteti döntésének eredményét, és a Portfolio.hu reális esély lát arra, hogy a vállalat kiesik az MSCI Magyarország Standard indexből.

A Richter az utóbbi hónap emelkedését korrigálta, 1,2 százalékot csökkent a papírok árfolyama. Az MSCI döntése a nagyobbik gyógyszercég számára is fontos lehet, ugyanis számításaink szerint a Richter visszakerülhet az indexbe.

A MOL-nak is rossz napja volt, a társaság papírjai 0,5 százalékot estek. A kisebbik gyógyszergyártó, az Egis pedig 0,8 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!