Optimizmusra adott okot a Barclays vártnál jobb gyorsjelentése mellett, hogy az USA feldolgozóiparából és a brit munkaerőpiacról is jó hírek jöttek. A görög pénzügyminiszter bejelentése, miszerint szerinte országa nem szorul külső pénzügyi segítségre, csökkentette a hitelkockázatokat a piacok szemében.

Matt Riordan, a Paradice Investment Management sidney-i elemzője szerint a feltörekvő piacok magára találására irányult a piacok figyelme, az eddig középpontban lévő európai szuverén adósság témája után.

A főbb mutatók közül a japán Nikkei 2,72 százalékos pluszban zárt, a dél-koreai Kospi 1,65, az ausztrál S&P/ASX 200 2,1, a hong kongi Hang Seng 1,77 százalékos emelkedést mutatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!