A tokiói Nikkei-225 index 136,59 pontos, 1,49 százalékos csökkenéssel 9 045,06 ponton zárt. A görög válságon kívül lenyomta a piacot az is, hogy a japán exportőrök erősen függnek az eurózóna konjunktúrájától, amely egyelőre semmi jóval sem biztat. Ugyanezek a tényezők szorították le a többi fontos ázsiai indexet. Hongkongban a Hang Seng 1 százalékkal 20 284,66 pontra, a dél-koreai Kospi pedig 0,9 százalékkal 1 950,68 pontra esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!