A Wall Street-i eladási roham ellenére némileg felkapaszkodtak az ázsiai tőzsdeindexek péntek estére, miután komoly zuhanással kezdték a napot. A japán Nikkei 225 3,7 százalékos mínuszban végezte a péntek délelőttöt, ám estére sikerült mínusz 3,1 százalékba visszakapaszkodnia. A kínai Shanghai Composite 1,56 százalékot, a hongkongi Hang Seng 0,70 százalékot, az ausztrál S&P/ASX 200 2,02 százalékot, a dél-koreai Kospi Composite pedig 2,21 százalékot vesztett pénteken csütörtöki záró értékéhez képest. A legnagyobb vesztesek a bankok és az erőforrás-részvények voltak pénteken. A Mitsubishi UFJ Financial Group 4,45 százalékot bukott Tokióban, az Inpex 2,25 százalékot ugyanott. Az HSBC Holdings PLC 4,23 százalékkal, a Cnooc Ltd. 1,7 százalékkal csökkent Hongkongban. A Woodside Petroleum 2,52 százalékot, a Westpac Banking Corp. pedig 3,63 százalékot vesztett Syndey-ben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!